Pušten u upotrebu Bulevar Konstantina Velikog u Sremskoj Mitrovici

Bez autora
Jul 20 2011

Predsednik Vlade AP Vojvodine, dr Bojan Pajtić pustio je danas u upotrebu Bulevar Konstantina Velikog u Sremskoj Mitrovici, deonicu regionalnog puta R-103. Bulevar Konstantina Velikog je zajednički projekat Evropske investicione banke, države i lokalne samouprave. Reč je o modernoj saobraćajnici, koja povezuje centar grada i naseljeno mesto Laćarak, a pruža uslove za razvoj privrede na transvelzali ka Bosni i Hercegovini. U izgradnju ove saobraćajnice do sada je uloženo oko 100 miliona dinara. Do sada je izgrađen 1,2 km puta, šest saobraćajnih traka i postavljena je nova rasveta. Vrednost saobraćajnice je 106 miliona dinara, a vrednost rasvete sedam miliona dinara. Prioritet Vlade AP Vojvodine je privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, a to je nemoguće ostvariti bez ulaganja u infrastrukturu. Zbog toga je Pokrajinska Vlada u saobraćajnu infrastrukturu, u protekle četiri godine uložila preko 20 milijardi dinara. Izgrađeno je ili rekonstrisano oko 2.000 km puteva, a izgrađeno je ili se gradi sedam mostova.

Pušten u upotrebu Bulevar Konstantina Velikog u Sremskoj MitroviciPredsednik Vlade AP Vojvodine, dr Bojan Pajtić pustio je danas u upotrebu Bulevar Konstantina Velikog u Sremskoj Mitrovici, deonicu regionalnog puta R-103.

Bulevar Konstantina Velikog je zajednički projekat Evropske investicione banke, države i lokalne samouprave. Reč je o modernoj saobraćajnici, koja povezuje centar grada i naseljeno mesto Laćarak, a pruža uslove za razvoj privrede na transvelzali ka Bosni i Hercegovini.

U izgradnju ove saobraćajnice do sada je uloženo oko 100 miliona dinara. Do sada je izgrađen 1,2 km puta, šest saobraćajnih traka i postavljena je nova rasveta. Vrednost saobraćajnice je 106 miliona dinara, a vrednost rasvete sedam miliona dinara.

Kako je naglasio predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić , prioritet Vlade AP Vojvodine je privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, a to je nemoguće ostvariti bez ulaganja u infrastrukturu. Zbog toga je Pokrajinska Vlada u saobraćajnu infrastrukturu, u protekle četiri godine uložila preko 20 milijardi dinara. Izgrađeno je ili rekonstrisano oko 2.000 km puteva, a izgrađeno je ili se gradi sedam mostova. Na području Sremske Mitrovice može pratiti povezanost infrastrukture i ulaganja, jer je ovde izgrađeno ili rekonstruisano oko 72 km puta, izgrađen je most kod Sremske Rače, a prema podacima, sve je veći broj investitora koji su zaiteresovani za ulaganje u privredu u Sremskoj Mitrovici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik